Meet Rudi: onze caravan De Reu

Caravan Rudi

Ergens in het voorjaar twee jaar geleden stond Rudi te blinken op 2dehands.be. De vrouw – kampeerliefhebster in hart en nieren – was al een tijdje op zoek naar een kleine caravan. Iets oud, iets nostalgisch, “gewoon om eens uit te proberen”. Haar jeugdherinneringen aan de vakanties met de Constructam klonken zo zeemzoet dat ik het wel wou overwegen. En dus reden we helemaal naar het verre Landen om kennis te maken met Rudi. Het was liefde op het eerste zicht en zo haakten we hem aan voor een reisje naar West-Vlaanderen.

Caravan Rudi

Een De Reutje

De caravans van De Reu werden gemaakt tussen 1954 en 1987, eerst in Bellem (bij Aalter), later in Knesselare. In de eerste brochure van de fabriek (1954) stond de slogan: “Pour vivre heureux, Caravanes De Reu”. Onze caravan werd gemaakt in 1980 en was de kleinste uit het assortiment: de Isba N is nauwelijks 2m60 lang en 1m92 breed. Hij weegt maar 320 kg, waardoor we er niet mee naar de keuring moeten én we hem net met z’n tweeën kunnen verplaatsen. Rudi is dan wel klein, het is wel een echte sleurhut ;-).

Het interieur bestaat uit gepolijst en gevernist eikenhout en is heel mooi afgewerkt. In feite lijkt het goed op het interieur van de Constructam-caravans, met de  typisch afgeronde kastjes.

Caravan Rudi

© CHEESE! Photography

Make-over

“Authentieke” caravan. Je hoort hem al komen… Rudi kon wel een kleine make-over gebruiken. Elektriciteit vernieuwen, het kraantje herstellen, een nieuwe oplooprem monteren en de bank vooraan ombouwen tot 2 stoeltjes met een tafeltje. De gordijntjes gooiden we een paar keer in de was, maar de kussens hadden echt hun beste tijd gehad. Toen we de originele voortent opzetten, bleek dat die ook aan vervanging toe pas. Ik kan je zeggen dat we op sommige momenten niet zo “heureux” waren als de brochure voorspeld had. Wanneer je ‘s nachts om 3u langs de autosnelweg ergens voorbij de Deens-Duitse grens alweer een platte band hebt die je dan in de gietende regen moet vervangen, mja… dan is het geluk ver te zoeken. En op de koop toe valt die reserveband dan ook nog eens plat…”gelukkig” waren we dan al aangekomen in onze straat. (Geen nood, ik kan er nu alweer om lachen.)

Caravan Rudi

Op reis met Rudi

Na twee jaar reizen met de caravan, moet ik toegeven dat ik gewoon van kamperen houd. Rudi is basic, toch vind ik hem luxueuzer dan een hotelkamer. Het is gewoon ons huis op wieltjes met een keuken, woonkamer, slaapkamer, berging, … in het (heel erg) klein. Wanneer we gaan kamperen, dan lijkt de tijd even stil te staan. We slapen wat bij, lezen een stapel boeken en genieten van leuke muziekjes en lekkere wijn. We slenteren door zonovergoten dorpen of fietsen de natuur in. Voor een paar dagen, of een week, of… Niets moet, alles mag. Dat idee.

Deze zomer gingen we al een weekendje kamperen met familie en binnenkort vertrekken we opnieuw, ik heb er echt zin in! Nu alleen nog uitmaken of we kiezen voor de croissants of de scones :-).

Caravan Rudi

RelatedPost

5 reacties

 1. 🙂 Oh zalig!!! Wij hebben ook een sleurhut, iets groter maar kunnen hem ook net verplaatsen met ons tweetjes. Kamperen is zo gezellig en zo zalig doen wat je zelf wil!!! Genieten!

  1. Ook een oude? Waarschijnlijk vinden de kindjes het ook super!

 2. Het wordt een verslaving,ik heb ondertussen al 3 De Reu cashbach ,eentje in de tuin voor de kindjes,eentje ingericht als tapmobiel en eentje waar we mee op reis gaan ,alledrie van 1972.
  Zalig gewoon

  1. Wij hebben een zusje van de jouwe, ook een IsbaN, Nana genaamd. Een de Reu van 1975, ze is ondertussen ook een beetje bijgewerkt en heeft een kleur gekregen. Maar de houten kastjes zijn dezelfde gebleven en het is grappig om te zien dat jullie dezelfde bankovertrekken en gordijnen hadden.

   1. Hoi Tatiana, leuk dat je reageert! En nog leuker dat jullie ook zo blij zijn met jullie IsbaN ? Sommigen vinden het een beetje gek dat wij in zo’n kleine caravan willen wonen/slapen, maar wij vinden het net heel gezellig. Veel kampeerplezier deze zomer!

Geef een reactie