5 adressen in Brugge

Een mooie gevel in Brugge.

Drie weken geleden spoorden we richting Brugge. Het was donderdag, nog net voor de Paasvakantie. Zo’n dag waarop niemand al vakantie heeft en dat maakte het net zo plezant. Nog geen hordes toeristen, gewoon veel gezelligheid. Grote plannen hadden we niet: eten en wandelen, zo simpel als dat.

Als kind ging ik vaak naar Brugge met mijn ouders en m’n broer. Het was niet veraf, we parkeerden steevast in de ondergrondse parking aan ‘t Zand om dan spaghetti voorgeschoteld te krijgen in De Gouden Aap. Die bezoekjes waren helemaal niet spectaculair, vandaag zijn het toch mooie herinneringen.
Plan je binnenkort een dagje Brugge? Dan zijn deze adressen misschien wat je zoekt!

 

Een mooi, strak interieur bij Nomad Brugge.

Lekker lunchen bij Nomad Brugge

Nomad

We ging niet lunchen bij De Gouden Aap, wel bij Nomad, wat verder aan het plein. Nomad – No Ordinary Meals and Drinks, voor wie het zich afvraagt – serveert ontbijt en lunch, enkel op vrijdagavond kan je er ook ‘s avonds terecht. Nomad is een eyecatcher met een strak wit-zwart+hout-interieur, mooie verlichtingselementen en meubilair. En ook de borden ogen goed. De keuken werkt met lokale, seizoensgebonden producten en weet het mooi te verpakken. Zo komen bijvoorbeeld alle groenten van bioboerderij De Hogen Akker (Oedelem).

Ik nam er de vegetarische quesadilla “The Mexican”, de vrouw koos resoluut voor de powerlasagne met warmoes. Die laatste staat vast op de kaart en wie beslist om naar Nomad te gaan: ga voor die lasagne, echt heerlijk :-). Jammer dat Nomad niet open is op zondagmorgen, want hier zou ik graag eens komen ontbijten.

nomadbrugge.be

 

Gezelligheid troef bij The Gulliver Tree.

The Gulliver Tree

De Gulliver’s tree zit verstopt in een klein straatje, je loopt er zo aan voorbij. Toch is deze plek een kleine omweg waard. Het is er gezellig, ze hebben er snoezig servies en lekkere taart. En volgens mij is dat ongeveer de definitie van een goed koffiehuis.

thegullivertree.be

 

Brugse reien met zwanen.

Door de boeken snuisteren in boekhandel Raaklijn in Brugge.

Raaklijn

Hoewel ik niet zo vaak boeken koop, behoren boekhandels tot mijn favoriete winkels.     Raaklijn is één van die fijne, warme boekhandels waar je ongegeneerd een uur kunt snuisteren tussen de nieuwe en minder nieuwe uitgaves. En dat leverde toch weer een mooie vangst op.

raaklijn.be

 

Juttu heeft prachtige spullen in de winkel

Juttu

Juttu betekent verhaal of anekdote en heeft nog een aantal andere betekenissen als we de website mogen geloven. Dit frisse winkelconcept komt uit dezelfde stal als AS Adventure en staat vol mooi gerief. Mooi mag hier in veel gevallen ook echt schoon worden genoemd, in die zin dat je bij Juttu ook duurzame merken kan vinden zoals ArmedAngels (ben ik zelf wel fan van!). Maar ook als je eigenlijk niets nodig hebt, is een bezoekje aan Juttu de moeite waard. De winkel is geweldig ingericht met verschillende standen (kleren, boeken, schoonheidsproducten, gadgets, …), geef je ogen de kost!

Oja, er is ook een Juttu in Antwerpen en in Roeselare!

juttu.be

 

Bloeiende narcissen in het begijnhof van Brugge.

Begijnhof Brugge

En om af te sluiten een stukje werelderfgoed! Ik houd van oude gebouwen en rustige plekken in een stad. Het begijnhof van Brugge in de vroege lente is zo’n plek waar die dingen samenkomen. Ik kan me voorstellen dat het hier in de zomer op de koppen lopen is, ga dus wat vroeger op het jaar, wanneer de narcissen in bloei staan. Want dan is het er gewoon prachtig.

‘Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaarde’, Begijnhof 24-28-30, Brugge en hier.

RelatedPost

Geef een reactie